Lasagna cu Vinete si Ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu Vinete si Ton

Ingrediente

  • -3 vinete medii sau 2 mari
  • -250g lasagna (am gasit foi mari, exact cat forma mea)
  • -120g cascaval
  • -120g telemea (de vaca am folosit eu)
  • -o cutie ton
  • -o capatana usturoi
  • -6 rosii mari
  • -7 linguri ulei de masline
  • -putin sos de rosii
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se fierb lasagnele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si scot pe un servet curat sa se zvinte.
Se incinge cuptorul la 220 gr C. Se taie vinetele rondele cu o grosime de cca 0,5cm. Se zvanta bine si se aseaza in tava mare.

Se ung cu ulei (cu o pensula). Se coc in cuptor 1/2 ora.
Se taie rosiile rondele subtiri, se rad cascavalul si branza ( separat, nu se amesteca). Se curata usturoiul si se piseaza ( cu presa). Se scurge tonul.

Se pune f. putin ulei intr-o forma termorezistenta.
Se presara cascaval ras, se aseaza deasupra un strat de rosii peste care sepune o foaie de lasagna. Peste foaie se pune un strat dse vinete. Pe fiecare felie de vanata am pus o bucatica de ton, putin usturoi si f. putin sos de rosii.

Se repeta aranjamentul, terminand cu o foaie de lasagna, peste care se pune toata branza telemea rasa. Se da la cuptor pentru cca 30 min.

Se serveste dupa cca 10 min.
Sunt deosebit de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Cremsnit cu frisca
Bucataras.RO

Cremsnit cu frisca

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

Cremsnit cu frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj