Kabobs de Legume cu Orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Kabobs de Legume cu Orez

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 12 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu ptr gatit
  • 1 cana de orez
  • 1 rosie (optional)
  • 50 gr cascaval ras (optional)

Mod de preparare

Ardeiul se taie in 12, la fel si dovlecelul sau zucchini si ceapa. Se marineaza in felul urmator: intr-o punga se pun toate legumele taiate se toarna in punga peste legume cele 2 linguri de ulei de masline si cele 2 linguri de otet de vin rosu, sare si piper, se inchide sau se leaga punga la gura si se scutura bine ca sa se acopere cu lichidul peste tot. Se lasa la frigider pentru 15 minute.

Intre timp se spala orezul si se pune apa la fiert. Cand a inceput apa sa fiarba si punem orezul in apa, scoatem legumele de la frigider si incepem sa le punem pe betisoare de frigarui care, daca sunt de lemn se inmoaie inainte in apa, se aseaza frigaruile obtinute pe o tava si se dau la cuptor la gril pana se coc bine, din cand mai le ungem cu pensula cu lichidul scurs din ele in tava. . Legumele nu se acopera in gril.

Intre timp se face orezul cu condimentele care le doriti (eu am pus, sare piper, coditele de la ciuperci, ceapa tocata, si frunze uscate si maruntite tare mult de patrunjel, busuioc, leustean, cimbru si cred ca am avut si tarhon.

Nu mai tin minte cum am facut amestecul de frunze ptr ca de regula usuc plantele pe masura ce le iau din gradina si le amestec intre ele dupa ce le-am maruntit bine de tot. Din amestecul asta de frunze folosesc mereu la mancaruri de gen orez sau la paine prajita.

Dupa ce orezul este gata il pun pe un platou si scot si frigaruile din gril, si e gata mancarea. Se poate manca direct cum este sau daca nu este post se poate rade cascaval peste frigarui, sau se poate pune putin iaurt degresat deasupra.

Daca este post se sare peste cascavalul ras sau se foloseste branza tofu (cui ii place). In afara postului se consuma cu iaurt sau cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Parteneri
Iahnie de fasole, de post
Bucataras.RO

Iahnie de fasole, de post

Bună rău iahnia de fasole, chiar și de post, mai ales servită cu murături!

Iahnie de fasole, de post
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel