Kabobs de Legume cu Orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Kabobs de Legume cu Orez

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 12 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu ptr gatit
  • 1 cana de orez
  • 1 rosie (optional)
  • 50 gr cascaval ras (optional)

Mod de preparare

Ardeiul se taie in 12, la fel si dovlecelul sau zucchini si ceapa. Se marineaza in felul urmator: intr-o punga se pun toate legumele taiate se toarna in punga peste legume cele 2 linguri de ulei de masline si cele 2 linguri de otet de vin rosu, sare si piper, se inchide sau se leaga punga la gura si se scutura bine ca sa se acopere cu lichidul peste tot. Se lasa la frigider pentru 15 minute.

Intre timp se spala orezul si se pune apa la fiert. Cand a inceput apa sa fiarba si punem orezul in apa, scoatem legumele de la frigider si incepem sa le punem pe betisoare de frigarui care, daca sunt de lemn se inmoaie inainte in apa, se aseaza frigaruile obtinute pe o tava si se dau la cuptor la gril pana se coc bine, din cand mai le ungem cu pensula cu lichidul scurs din ele in tava. . Legumele nu se acopera in gril.

Intre timp se face orezul cu condimentele care le doriti (eu am pus, sare piper, coditele de la ciuperci, ceapa tocata, si frunze uscate si maruntite tare mult de patrunjel, busuioc, leustean, cimbru si cred ca am avut si tarhon.

Nu mai tin minte cum am facut amestecul de frunze ptr ca de regula usuc plantele pe masura ce le iau din gradina si le amestec intre ele dupa ce le-am maruntit bine de tot. Din amestecul asta de frunze folosesc mereu la mancaruri de gen orez sau la paine prajita.

Dupa ce orezul este gata il pun pe un platou si scot si frigaruile din gril, si e gata mancarea. Se poate manca direct cum este sau daca nu este post se poate rade cascaval peste frigarui, sau se poate pune putin iaurt degresat deasupra.

Daca este post se sare peste cascavalul ras sau se foloseste branza tofu (cui ii place). In afara postului se consuma cu iaurt sau cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere