Imam Bayildi

Complexitate
redusa
Imam Bayildi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • ulei de masline
  • 1-2 rosii foarte bine coapte
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Taiam vinetele in doua pe lung le saram, si le prajim in ulei pe o parte si pe alta. Cand sunt rumenite, scoatem miezul si il punem deoparte. Taiam ceapa marunt, la fel si usturoiul, rosiile le cojim si se maruntesc. In uleiul ramas de la vinete calim cele de mai sus, adaugam zaharul, miezul vinetelor si ardeiul iute, lasam pe foc pana cand miezule este bine facut. Asezonam dupa gust.

Intr-un vas ce merge la cuptor, asezam vinetele golite si le umplem cu aparatul de mai sus. Incingem cuptorul si mai lasam cam 20 de minute.

Servim cu patrunjel deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)