Daca nu folositi nautul din conserva trebuie sa il puneti la inmuiat de cu seara si a doua zi sa il fierbeti in apa cu sare si condimentat dupa dorinta.
Daca folositi nautul din conserva, procedeul este urmatorul
Se scoate fasolea din conserva, se scurge de zeama in care a fost (nu se arunca zeama) . Se trece sub jetul de apa rece sau calduta ca sa scapam pe cat posibil de toate chimicalele nesanatoase. Punem deoparte. Punem in blender sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu 3-4 linguri de zeama din conserva (sau apa), deasupra punem nautul, usturoiul, busuiocul daca folositi si desigur untul de susan (tahini). Untul asta este al doilea ingredient de baza in prepararea hummus-ului. Se pune capacul si se mixeaza totul. Din cand in cand mai oprim blenderul, adunam de pe pereti pasta formata si daca mai este cazul mai adaugam zeama da nu mult ca sa nu iasa prea moale hummus-ul. Mixam in continuare pana se formeaza pasta de naut.
Punem deoparte.
Separat, intr-un paharel amestecam sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul prevazute la reteta la ingredientele pentru salata. Punem deoparte si trecem la curatarea castravetelui si a rosilor. Se decojeste castravetele (se poate lasa si cu coaja dar trebuie foarte bine spalat) se taie in jumatate pe lungime si se scot samburii cu ajutorul unei lingurite. Se taie fasii si apoi cuburele. Se aseaza intr-un vas adanc. Rosile se spala, se taie in jumatate, se scot semintele, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie si ea tot cubulete, dupa ce in prealabil a fost curatata si spalata. . Se pun toate peste castravetele taiat, se presara marar (patrunjel) deasupra, se pune dresingul si se amesteca. Masilnele se scurg de sucul lor, se pun deoparte. Telemeaua, daca folositi, se taie felii patrate de 3x3 cm.
Asamblare.
Pe un platou, intr-un colt se pune hummus-ul, se fac 3-4 cuiburi in el in care se pune putin ulei de masline dupa care se presara boia picanta (sau dulce-dupa preferinte)
Imediat dupa hummus, intr-un strat ceva mai lat se aseaza salata de cruditati, apoi feliile de telemea si la urma, in coltul opus hummus-ului, se aseaza maslinele. Se servese cu pita bread, sau fara, acompaniat de un vin alb, putin dulceag, Riesling sau Chardoney .... Pofta buna ....
Hummus, o mancare foarte sanatoasa, o mancare care se prepara din naut in combinatie cu o crema din seminte de susan( tahini) Crema asta nu trebuie sa lipseasca de la prepararea hummus-ului. Se poate condimenta dupa gustul fiecaruia, fie cu ardei copti, fie cu usturoi, cu iaurt, sau cu orice altceva ...nNoua de regula ne place cel mai mult cu usturoi si salata de cruditati .
Pentru ca sant mai lenesa folosesc fasolea direct din conserva, dar daca nu aveti la dispozitie asa ceva, atunci fierbeti nautul dupa metoda originala.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii