Curatam cartofii si ii taiam in rondele nu foarte groase. Curatam verzele si le fierbem in apa cu putina sare, le taiam in doua. Ungem o tava adanca cu unt. Taiam usturoiul in feliute foarte fine pe care le asezam pe fundul tavii (puteti taia catelul de usturoi in doua si freca tava daca nu va place sa aveti bucatele prin gratin).
Mai intai vom aseza un rand de cartofi, peste care vom pune feliile de branza topita, apoi un rand de varza, iar branza, terminam cu ultimul rand de cartofi. Amestecam smantana lichida cu vegeta si piper si varsam deasupra gratinului.
Presaram un strat grosut de cascaval ras, untul taiat in cubulete si dam la cuptor cam 20-30 de minute la 220 grade C. Lasam sa se racoreasca putin si servim ca acompaniament sau natur.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu