Gratin de Cartofi (Dauphinoise )

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gratin de Cartofi (Dauphinoise )

Ingrediente

  • Cartofi
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt + unt pentru uns tava
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • usturoi (facultativ)

Mod de preparare

- cu un catel de usturoi strivit si amestecat cu putin unt ungeti tava si apoi adaugati cartofii (eu nu am pus usturoi)
- am curatat cartofii si i-am ras pe mandolina cit de subtiri posibil
- am uns tava (26x18 cm) cu unt si am pus cartofii presarind intre straturi sare si piper

- am incalzit laptele cu untul (* ca sa inlocuiesc lptele gras si smintina nefermentata din reteta frantuzeasca) si am pus un praf de nucsoara

- cind untul era topit am turnat laptele pe marginea tavii pina cind am ajuns la nivelul crtofilor fara sa ii acopar (not: dc puneti smintina si lpte atuni mai intii varsati 200 ml smintina nefermentata si apoi completati cu lapte).

- am pus cascavalul (** eu am folosit brinza Gouda taiata cuburi, este mai estetic ins ao radeti, puteti folosi Emmenthal sau orice alt cascaval)
- am copt la 200°c tava acoperita cu folie de aluminiu primele 30 minute, am adaugat brinza si am continuat coacerea in tava descoperita pina cind se gratineaza..
Lasati sa se raceasca inainte sa taiati portiile ... (nu ca mine)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)