Treceti prin sita ambele tipuri de faina si le puneti intr. Un castron, adaugati sarea si varsati jumatate din apa, amestecati totul cu o lingura si adaugati incet restul de apa* framintind cu mina. Daca gresiti si puneti prea multa apa mai adaugati putina faina. Trebuie sa rezulte un aluat compact dar care nu se lipeste de miini. Ca o plastilina.
Presarati faina alba pe planseta si rasturnati aluatul, il framintati putin daca e nevoie si iil rasuciti ca sa obtineti un sul cu diametrul de 1-1. 5 cm. Taiati bucati de cite 1 cm si treceti fiecare bucata pe ustensila speciala pentru gnocchi sau in lipsa pe dintii unei furculite sau pe razatoarea pentru coaja de lamiie (or sa rezulte niste mici arici si nu dungi ca pe furculita sau pe unealta speciala) sau apasati cu un deget pe fiecare bucatica ca sa obtineti o mica adincitura.
Toate aceste operatiuni sunt folositoare pentru ca gnocchi sa fiarba bine si mai ales sa se lipeasca condimentul/ sosul pe ei.
Puneti o oala cu apa la fiert si exact cum trebuie sa facem cind fierbem pastele fainoase numai cind incepe sa clocoteasca adaugam putina sare si tot atunci si gnocchi. Trecem cu o lingura sau cu paleta cu gaurele pe sub gnocchi pe fundul oalei ca sa fim siguri ca nu se lipesc intre ei sau de oala desi nu trebuie sa se intimple asa ceva daca i-ati pus in apa clocotita.
Micsoram focul si lasam sa fiarba mocnit, nu trebuie sa clocoteasca, pina cind gnocchi se ridica la suprafata toti. De acum ii mai lasam 30 secunde sau 1 minut si apoi ii " pescuim" cu paleta cu gaurele si ii asezam in castronul in care ii vom servi impreuna cu sosul care ne place.
Eu am facut 2 sosuri care merg foarte bine cu gustul dulce al fainii de castane:
1. o fonduta simpla de brinza Gorgonzola: am pus brinza taiata cuburi sa se inmoaie cu citeva linguri de lapte sau de smintina nefermentata si apoi le-am incalzit putin pe foc pina cind s. au topit si a rezultat o crema
2. Varza creata din cea de tip Savoy taiata subtire dar nu chiar atit de subtire ca pentru varza calita si fiarta in apa cu sare pina se inmoaie. Apoi scursa bine si pusa intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei pentru 1/2 de varza, sare si putin ardei iute. Lasate 3-4 minute pe foc amestecind usor.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii