Ghiveci Rece de Vara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci Rece de Vara

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei
  • 1 vinata
  • 250 gr ciuperci
  • 1 cutie de rosii fara pielita in suc de rosii
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

O ceapa curatata o taiem in felii foarte subtiri. Punem intr-o cratita (tuci) 2 linguri de ulei si ceapa tocata, saram si lasam la foc foarte mic sa se inabuse pina cind se inmoaie foarte bine,. La sfirsit adaugam o lingurita de zahar sa se caramelizeze.

Adaugam zucchini/dovlecii taiati in bucati mari, vinata in cuburi, ciupercile curatate si taiate in 2 daca sunt mari sau intregi daca sunt mici.

Adaugam si usturoiul, cateii intregi sau tocati marunt si coacem totul pina cind legumele sunt gata.
In ultimele minute adaugam pulpa de rosii, foile de dafin si mai lasam sa fiarba (5*10 minute maxim).

Piperam.
Este foarte bun si cald dar mai ales rece cu piine sau daca va mai ramine puteti folosi ca un condiment (sos) la paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici