Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardei capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.
Se pune ulei la incins pe o plita (in vas de pamint) cu ceapa si usturoiul, se calesc bine de tot. Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina pina devine ca o maioneza rosie.
Se adauga in vasul de pamint peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poate fierbe si se lasa la fiert pentru 15 minute.
Se adauga la final sosul cu faina( bulionul). Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust.
Se serveste rece sau calda, cu carne de curcan sau rata, fiarta sau la cuptor.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii