Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardei capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.
Se pune ulei la incins pe o plita (in vas de pamint) cu ceapa si usturoiul, se calesc bine de tot. Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina pina devine ca o maioneza rosie.
Se adauga in vasul de pamint peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poate fierbe si se lasa la fiert pentru 15 minute.
Se adauga la final sosul cu faina( bulionul). Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust.
Se serveste rece sau calda, cu carne de curcan sau rata, fiarta sau la cuptor.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii