Frittata cu dovlecel patisson

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Frittata cu dovlecel patisson

Ingrediente

  • -1 dovlecel patisson baby (Curcubita pepo patissoniana )
  • -1 gogonica, adica o rosie inca verde, are mai putin lichid si gustul este unul deosebit
  • -2 ardei capia
  • -340 gr mozzarella
  • -6 oua
  • -2 linguri smantana
  • -300 gr salam crud uscat
  • -1 lingurita rozmarin macinat
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingura ulei

Mod de preparare

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja, deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute, jumatate din salam, tocat cuburi mici, gogonica sau rosia verde tocata marunt, dar nu foarte mult; se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.
Se presara peste compozitie mozzarella rasa, se orneaza cu felii de salam crud uscat, cu felii fine de rosie verde, sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 40 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca frittata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie. Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.