Frittata cu dovlecel patisson

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Frittata cu dovlecel patisson

Ingrediente

  • -1 dovlecel patisson baby (Curcubita pepo patissoniana )
  • -1 gogonica, adica o rosie inca verde, are mai putin lichid si gustul este unul deosebit
  • -2 ardei capia
  • -340 gr mozzarella
  • -6 oua
  • -2 linguri smantana
  • -300 gr salam crud uscat
  • -1 lingurita rozmarin macinat
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingura ulei

Mod de preparare

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja, deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute, jumatate din salam, tocat cuburi mici, gogonica sau rosia verde tocata marunt, dar nu foarte mult; se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei.
Se presara peste compozitie mozzarella rasa, se orneaza cu felii de salam crud uscat, cu felii fine de rosie verde, sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 40 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca frittata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie. Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia