Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale si li se taie stigmatul cu foarfecele. Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele , se taie cubulete de 2-3 cm. Rosiile se curata de pielita si de seminte , se taie cubulete si se sareaza. Se taie marunt verdeata.Pentru umplutura , se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul , patrunjelul, coaja rasa de lamaie, sare si piper. Se lasa la rece 10-15 minute. Cu aceasta compozitie se umplu usor florile de dovlecel.
In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt ,se adauga dovlecelul taiat cubulete, sucul de lamaie si se calesc 5 minute. Se adauga rosiile , mararul si deasupra se aseaza florile umplute. Se fierb inabusit la foc mic, 20 minute.
Se servesc din vasul in care au fost puse initial-e bine sa fie un vas de Jena. Se servesc cu un bol de smantana alaturi si un foarte bun vin alb sec.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii