Fenel cu Sos de Rosii

Complexitate
redusa
Fenel cu Sos de Rosii

Ingrediente

  • 2 bucati mari fenel (bulbi de fenicul)
  • 1 morcov
  • 1 telina- tulpina verde
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pahar vin alb (facultativ)
  • 2 cani sos de rosii -passata
  • parmezan ras sau cascaval
  • alta branza care se topeste
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert, in apa cu sare, fenelul. Cand intra fulculita in el, fiind putin crocant, oprim fierberea si-l scoatem din apa. Nu trebuie sa fie foarte fiert.

Punem uleiul in tigaie, morcovul, telina si ceapa tocata cubulete marunt, le calim 1 minut, adugam putina apa sau supa de zarzavat si lasam in continuare pe foc sa fiarba. Adugam sosul de rosii, si lasam sa scada putin.

Intre timp, taiem fenicul in felii si il punem in tigaie, peste sosul de rosii, amestecam incet, lasam circa 3-4 minut, apoi stingem focul. Daca sosul scade prea mult adugam apa sau supa de zarzavat, saram daca este nevoie. Adaugam daca este nevoie sare.

Punem fenicul intr-o forma, presaram de parmezan ras (cascaval) si dam la cuptor sau grill 10-15 minute.
Daca dorim, putem adauga si 1/2 pahar de vin alb cand calim telina, morcovul si ceapa. Dupa ce s-a evaporat vinul, se adauga sosul de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici