Drob din Boabe de Soia

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Drob din Boabe de Soia

Ingrediente

  • -2 cani cu boabe de soia (intr-o cana de a mea intra aprox 250 g soia)
  • -3-4 cepe
  • -3-4 morcovi
  • -3-4 cartofi
  • -2 felii de paine
  • -1 capatana de usturoi
  • -patrunjel si marar verde, tocate marunt (eu am pus cate 2 linguri din fiecare)
  • -mirodenii (maghiran, oregano, cimbru) dupa preferinta
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Soia se alege de impuritati si se lasa la inmuiat, in apa rece (ca si fasolea boabe), pana a doua zi (aprox. 10-12 ore)

Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.

Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.

Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.

Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.

Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.

Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.

Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.

Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare(drobul este ferm).

Se serveste rece.

Din cantitatile enumerate ies 2 tavi de chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor

Muschiulet de porc suculent cu ardei kapia la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri