Dovlecel patisson la cuptor

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Dovlecel patisson la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cinci portii:
  • 5 bucati dovlecel baby
  • 150 gr mozzarella gourmet
  • -150 gr bacon
  • -1 ceapa
  • -1/4 gogosar verde
  • -sare dupa gust
  • -2 linguri ulei
  • -rosii cherry

Mod de preparare

Se taie capacelele la dovlecei si se scobesc usor cu o lingurita mica.
Se curata ceapa, se toaca si se prajeste, pana se patrunde bine, dar sa nu se arda.
Se adauga peste ceapa bacon-ul tocat cubulete, jumatate din miezul de la dovlecel, tocat marunt, cateva felii de gogosar cuburi si se prajesc pana cand se patrund si se intrepatrund gusturile.
Se pune prajeala intr-o strecuratoare sa inlaturam uleiul si se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, apoi se adauga mozzarella rasa si se orneaza cu rosii cherry.
Intr-o tava, se pune hartie cerata, se pun dovleceii in tava si se da tava la cuptor pret de 40 minute la foc potrivit. Se verifica cu scobitoarea sa se vada daca sunt gata, daca scobitoarea patrunde usor, este semn ca dovleceii sunt gata.

Sa aveti pofta, dragilor, la o reteta cu un gust minunat si plin cu de toate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici