Se spala si se curata dovleceii. Se taie in jumatati, apoi se scobesc cu atentie ca sa nu se strice peretii.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, se adauga orezul spalat si bine scurs, miezul de la dovlecei si se stinge cu 3 cesti cu apa.
Se adauga o lingurita cu gris sau pesmet, mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Aceasta umplutura se tine in cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min. pana se umfla bine orezul.
Dupa ce s-a racit, se umplu dovleceii, pe care ii asezam intr-o tava unsa. Se baga tava in cuptor la un foc potrivit, pana se rumenesc putin. Dupa ce s-au rumenit, se toarna sosul de rosii si se mai lasa inca 10 min. in cuptor.
In umplutura se pot adauga si 200 g ciuperci taiate marunt.
Pofta buna!
Se servesc calzi.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii