Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • Umplutura:
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri ceapa tocata
  • 2 linguri urda / ricotta proaspata sau brinza de vaci
  • 2 linguri de feta sau telemea rasa
  • 1 lingura de pecorino
  • parmezan sau cascaval ras
  • 1 albus
  • 1 legatura de plante aromatice: busuioc, menta, marar, salvie si ce va mai place voua, dar menta sa nu lipseasca
  • ulei
  • sare
  • Sosul Avgolemono:
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1 lamiie
  • supa de legume
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Dovlecei taiati pe jumatate si scobiti i-am uns cu ulei si i-am prajit in tigaia de teflon sau pe gratar daca vreti.

Intr-o tigaie am pus ulei, sare si ceapa tocata, am adaugat orezul si am amestecat, apoi am varsat putina cite putina supa si am lasat sa fiarba pina cind orezul era fiert aproape de tot.

Pulpa/miezul de la dovlecei l-am mixat in blender impreuna cu plantele aromatice si le-am rasturnat in tigaia cu orez impreuna cu toate felurile de brinza si albusul dupa ce am stins flacara.

Am umplut dovleceii cu aceasta compozitie si le-am pus sa fiarba la aburi. Daca aveti mai multi dovlecei - destui cit sa stea in picioare cu gaura pe unde i-ati umplut in sus ii puteti fierbe in cratita cu supa pina la jumatatea lor, la foc mic si cu capacul pus. Daca aveti ca mine mai putini si cratiti mari, atunci ori ii fierbeti la aburi, ori ii coaceti in tava la cuptor acoperiti, caci daca ii puneti sa fiarba in supa lungiti in cratita, umplutura o sa iasa din dovlecei in sos.

Pregatim sosul: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid.

Servim dovlecei cu aceast sos... si mai bine nu foarte calzi!

Cu resturile de umplutura, daca va ramin puteti face chiftelute de dovlecei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert tort cu afine si lamaie
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si lamaie

De ceva timp imi doream sa fac tort in aceasta combinatie, cu afine si lamaie, iar aniversarea casatoriei a fost tocmai...

Desert tort cu afine si lamaie
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui