Dovlecei Umpluti cu Peste si Verdeturi si Sos de Lamaie cu Marar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru dovlecei:
  • 3 dovlecei medii
  • 150 g peste file
  • 100 g porumb
  • 50 g parmigiano
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana sau iaurt
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • Pentru sos:
  • 150 g smantana groasa
  • sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de marar tocata marunt
  • 2 linguri maioneza

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se scobesc in mijloc.

Bucata de peste se pune pe gratar si rumeneste bine pe ambele parti dupa care se sfarma intr-un vas se adauga porumbul, patrunjelul, sarea si piperul, 1 ou si parmigiano 25g. Toate acestea se amesteca bine cu blenderul pana devine un amestec moale.

Dupa ce s-a realizat acest mix de peste, se ia cu lingura si se umple fiecare jumatate de dovlecel, nu in mod excesiv pentru a curge pe dinafara. Oul ramas se amesteca cu putina sare si smantana se toarna pe deasupra fiecarui dovlecel si se presara parmigiano, se dau la cuptor timp de 20 min.

Sosul se prepara amestecand cu mixerul toate ingredientele si se asezoneaza cu sare dupa gust.

Se servesc fierbinti impreuna cu smantana amestecata cu lamaie si marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Desert pasca cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu ciocolata

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o pască delicioasă cu ciocolată. Am făcut-o cu blat și deoarece...

Desert pasca cu ciocolata
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate