Dovlecei Umpluti cu Peste si Verdeturi si Sos de Lamaie cu Marar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru dovlecei:
  • 3 dovlecei medii
  • 150 g peste file
  • 100 g porumb
  • 50 g parmigiano
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana sau iaurt
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • Pentru sos:
  • 150 g smantana groasa
  • sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de marar tocata marunt
  • 2 linguri maioneza

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se scobesc in mijloc.

Bucata de peste se pune pe gratar si rumeneste bine pe ambele parti dupa care se sfarma intr-un vas se adauga porumbul, patrunjelul, sarea si piperul, 1 ou si parmigiano 25g. Toate acestea se amesteca bine cu blenderul pana devine un amestec moale.

Dupa ce s-a realizat acest mix de peste, se ia cu lingura si se umple fiecare jumatate de dovlecel, nu in mod excesiv pentru a curge pe dinafara. Oul ramas se amesteca cu putina sare si smantana se toarna pe deasupra fiecarui dovlecel si se presara parmigiano, se dau la cuptor timp de 20 min.

Sosul se prepara amestecand cu mixerul toate ingredientele si se asezoneaza cu sare dupa gust.

Se servesc fierbinti impreuna cu smantana amestecata cu lamaie si marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos