Dovlecei Umpluti cu Peste si Verdeturi si Sos de Lamaie cu Marar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru dovlecei:
  • 3 dovlecei medii
  • 150 g peste file
  • 100 g porumb
  • 50 g parmigiano
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana sau iaurt
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • Pentru sos:
  • 150 g smantana groasa
  • sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de marar tocata marunt
  • 2 linguri maioneza

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se scobesc in mijloc.

Bucata de peste se pune pe gratar si rumeneste bine pe ambele parti dupa care se sfarma intr-un vas se adauga porumbul, patrunjelul, sarea si piperul, 1 ou si parmigiano 25g. Toate acestea se amesteca bine cu blenderul pana devine un amestec moale.

Dupa ce s-a realizat acest mix de peste, se ia cu lingura si se umple fiecare jumatate de dovlecel, nu in mod excesiv pentru a curge pe dinafara. Oul ramas se amesteca cu putina sare si smantana se toarna pe deasupra fiecarui dovlecel si se presara parmigiano, se dau la cuptor timp de 20 min.

Sosul se prepara amestecand cu mixerul toate ingredientele si se asezoneaza cu sare dupa gust.

Se servesc fierbinti impreuna cu smantana amestecata cu lamaie si marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Sirop de patlagina
2
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Paste cu masline si sos (de post)
5
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Parteneri
Tocanita de porc cu cartofi
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu cartofi

A iesit o tocanita tare buna, delicioasa de fapt!

Tocanita de porc cu cartofi
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia