Dovlecei umpluti cu orez si legume

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • sare
  • piper macinat
  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Prepararea umpluturii: ceapa se curata ,se spala si se taie marunt, ardeiul gras se curata,se spala si se taie cubulete, morcovul se curata,se spala si se da prin razatoare, vanata se spala si se taie cubulete.Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 min.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.

Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume. Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa. Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt.Amestecam bine si potrivim de sare si piper.

Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja. I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite.

Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume.

Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.
Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas

Ii stropim cu ulei de masline , adaugam apa atata cat sa ii acopere,cateva boabe de piper si cateva foi de dafin..Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic ,sub capac circa 20 de min.

Facem un sos din pasta de rosii ,vin si zahar.Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei.Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.
Scoatem din cuptor ,asezonam cu marar verde si va invit la masa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa