Dovlecei Umpluti cu Orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei Umpluti cu Orez

Ingrediente

  • 4 dovlecei (10 cm fiecare)
  • 100-100 gr orez
  • 1 lingurita de ceapa rasa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de menta proaspata, tocata
  • 1 lingurita de marar proaspat, tocat
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

- spalam si taiem dovleceii la capate, ii golim cu lingurita sau cu unealta speciala pentru scos miezul dovleceilor;
- amestecam intr-un castron orezul, mararul, menta, patrunjelul spalate si tocate, ceapa rasa pe razatoare, 1 lingura de ulei, sare si piper;
- umplem dovleceii cu acest amestec numai pe 3/4 (orezul se va umfla);
- ii asezam intr-o cratita cu restul de ulei de masline si varsam atita apa cit sa ii acopere, eventual punem si o farfurie deasupra ca sa stea fara sa se miste, sa nu se ridice la suprafata;
- ii fierbem cam trei sferturi de ora;
- lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte sa ii servim cu iaurt (grecesc) sau cu sos avgolemono

Sos Avgolemono: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa-crema de rosii

Supa-crema de rosii

Supa-crema de rosii
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca