- spalam si taiem dovleceii la capate, ii golim cu lingurita sau cu unealta speciala pentru scos miezul dovleceilor;
- amestecam intr-un castron orezul, mararul, menta, patrunjelul spalate si tocate, ceapa rasa pe razatoare, 1 lingura de ulei, sare si piper;
- umplem dovleceii cu acest amestec numai pe 3/4 (orezul se va umfla);
- ii asezam intr-o cratita cu restul de ulei de masline si varsam atita apa cit sa ii acopere, eventual punem si o farfurie deasupra ca sa stea fara sa se miste, sa nu se ridice la suprafata;
- ii fierbem cam trei sferturi de ora;
- lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte sa ii servim cu iaurt (grecesc) sau cu sos avgolemono
Sos Avgolemono: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii