Curatati de coaja dovleceii, taiati-i in rondele, presarati-i cu sare si lasati-i la scurs.
Intre timp, faceti un sos alb: caliti putin faina in unt incins, stingeti cu 3 linguri de iaurt, amestecati, adaugati pe rand din lapte si amestecati de fiecare data. Sosul trebuie sa ramana ca o smantana groasa, iar daca are tendinta de a se ingrosa prea tare, luati putin vasul de pe foc.
Dizolvati amidonul in putin lapte rece si puneti-l peste sos, omogenizati, apoi adaugati amestecul de branzeturi si mararul. Lasati inca cateva minute pe foc, amestecand continuu si condimentati cu sare si piper.
Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati un strat de dovlecei scursi, astfel incat rondelele sa se suprapuna putin, imbracati si marginile. Puneti peste dovlecei 1/2 din sosul alb. Nivelati, puneti restul de dovlecei si de sos.
Turneti deasupra, in strat uniform, un amestec obtinut din oua batute usor cu restul de iaurt. Presarati generos cu cascaval ras si dati la cuptor pentru 35-45 min, pana se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta.
Serviti cald.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii