Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Ingrediente

  • -4-6 dovlecei
  • -600 g urda, cas, telemea, in cantitati egale
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -300-500 ml lapte
  • -1-2 linguri unt
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -100 g cascaval ras
  • -7 linguri iaurt
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de coaja dovleceii, taiati-i in rondele, presarati-i cu sare si lasati-i la scurs.

Intre timp, faceti un sos alb: caliti putin faina in unt incins, stingeti cu 3 linguri de iaurt, amestecati, adaugati pe rand din lapte si amestecati de fiecare data. Sosul trebuie sa ramana ca o smantana groasa, iar daca are tendinta de a se ingrosa prea tare, luati putin vasul de pe foc.

Dizolvati amidonul in putin lapte rece si puneti-l peste sos, omogenizati, apoi adaugati amestecul de branzeturi si mararul. Lasati inca cateva minute pe foc, amestecand continuu si condimentati cu sare si piper.

Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati un strat de dovlecei scursi, astfel incat rondelele sa se suprapuna putin, imbracati si marginile. Puneti peste dovlecei 1/2 din sosul alb. Nivelati, puneti restul de dovlecei si de sos.

Turneti deasupra, in strat uniform, un amestec obtinut din oua batute usor cu restul de iaurt. Presarati generos cu cascaval ras si dati la cuptor pentru 35-45 min, pana se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta.

Serviti cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc