Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Ingrediente

  • -4-6 dovlecei
  • -600 g urda, cas, telemea, in cantitati egale
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -300-500 ml lapte
  • -1-2 linguri unt
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -100 g cascaval ras
  • -7 linguri iaurt
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de coaja dovleceii, taiati-i in rondele, presarati-i cu sare si lasati-i la scurs.

Intre timp, faceti un sos alb: caliti putin faina in unt incins, stingeti cu 3 linguri de iaurt, amestecati, adaugati pe rand din lapte si amestecati de fiecare data. Sosul trebuie sa ramana ca o smantana groasa, iar daca are tendinta de a se ingrosa prea tare, luati putin vasul de pe foc.

Dizolvati amidonul in putin lapte rece si puneti-l peste sos, omogenizati, apoi adaugati amestecul de branzeturi si mararul. Lasati inca cateva minute pe foc, amestecand continuu si condimentati cu sare si piper.

Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati un strat de dovlecei scursi, astfel incat rondelele sa se suprapuna putin, imbracati si marginile. Puneti peste dovlecei 1/2 din sosul alb. Nivelati, puneti restul de dovlecei si de sos.

Turneti deasupra, in strat uniform, un amestec obtinut din oua batute usor cu restul de iaurt. Presarati generos cu cascaval ras si dati la cuptor pentru 35-45 min, pana se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta.

Serviti cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia