Curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete. Curatati ghimbirul si ardeiul iute si tocati-le marunt. Pregatiti celelalte ingrediente.
Amestecati iaurtul cu turmeric, coriandru si Curry. Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incalzit pe foc mic. Cand uleiul e cald (aruncati o samanta de chimen in el si daca pocneste, atunci temperatura este ideala) puneti semintele de chimen, chilli, ghimbir si la scurt timp frunzele de dafin.
Lasati 30 secunde apoi puneti si faina de naut. Nu-l tineti pe foc mai mult de 30 secunde pentru ca se arde. Doar atat cat sa isi schimbe usor culoarea si sa inceapa sa dea niste arome ametitor de placute.
In acest moment turnati iaurtul cu condimentele si amestecati continuu pana incepe sa dea in clocot, pentru ca altfel se branzeste. Mariti focul la mediu. Cand clocoteste, lasati-l 1 minut apoi puneti cartofii taiati cubulete. Amestecati bine. Asteptati pana incepe sa fiarba si turnati apa.
Daca amestecul e prea gros inainte de a pune apa si incepe sa se arda, nu e bine, turnati apa imediat. Lasati sa fiarba pe foc mic, puneti sarea si dupa 5 minute puneti si verdeata, luati de pe foc si lasati sa stea inca 10 minute, timp in care mancarea se mai ingroasa putin.
Serviti cu painite indiene Chapati sau Parathas.
Observatie:
Puteti pune mai multa apa daca va place o mancare mai zemoasa. Luati in considerare faptul ca faina de naut ingroasa mancarea chiar si dupa ce ati luat-o de pe foc. Nu trebuie sa puneti apa in plus toata deodata, puteti s-o turnati cate un pic si sa vedeti cum se comporta mancarea: daca mai cere apa sau nu.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorIdeea mi-a venit atunci cand am primit un brat de busuioc proaspat....era asa de mult incat nu aveam ce face cu el...am pus...
Sos pentru paste la borcanReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii