Cum se Taie Varza in Felii sau Zdrente

Complexitate
redusa
Cum se Taie Varza in Felii sau Zdrente

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1. Taiati varza pe jumatate
    Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune.

    Pasul 2. Taiati in sferturi
    Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor.

    Pasul 3. Indepartati cotorul
    Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi.

    Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente
    Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente.

    Varza se desface in “ zdrente “ despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior.
    “ Zdrentele “ puteti sa le folositi la gatit sau la salata.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
    Saramura de pui

    Saramura de pui

    Saramura de pui
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
    1
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

    Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    2
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
    3
    Carte de bucate

    Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

    Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

    Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    4
    Carte de bucate

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

    Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    Prajitura cu Nuca
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu Nuca

    Prajitura cu Nuca
    Parteneri
    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Culinar.RO

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

    Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Gustos.RO

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

    Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.