Cum se Taie Varza in Felii sau Zdrente

Complexitate
redusa
Cum se Taie Varza in Felii sau Zdrente

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1. Taiati varza pe jumatate
    Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune.

    Pasul 2. Taiati in sferturi
    Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor.

    Pasul 3. Indepartati cotorul
    Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi.

    Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente
    Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente.

    Varza se desface in “ zdrente “ despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior.
    “ Zdrentele “ puteti sa le folositi la gatit sau la salata.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Socată reţeta bunicii

    Socată reţeta bunicii

    Socată reţeta bunicii
    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

    Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

    Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

    Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu Mere
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere

    Prajitura cu Mere
    Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
    2
    Dulciuri

    Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

    Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

    Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
    Supa crema de legume si ardei copt
    3
    Borsuri, supe, ciorbe

    Supa crema de legume si ardei copt

    Supa crema de legume si ardei copt
    Prajitura turnata cu branza de vaci
    5
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza de vaci

    Prajitura turnata cu branza de vaci
    Parteneri
    Desert muffins cu lime si ciocolata alba
    Bucataras.RO

    Desert muffins cu lime si ciocolata alba

    "retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...

    Desert muffins cu lime si ciocolata alba
    Socată reţeta bunicii
    Culinar.RO

    Socată reţeta bunicii

    Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

    Socată reţeta bunicii
    Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
    Gustos.RO

    Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

    Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

    Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri