Pasul 1. Taiati varza pe jumatate
Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune.
Pasul 2. Taiati in sferturi
Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor.
Pasul 3. Indepartati cotorul
Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi.
Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente
Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente.
Varza se desface in “ zdrente “ despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior.
“ Zdrentele “ puteti sa le folositi la gatit sau la salata.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...
Desert muffins cu lime si ciocolata albaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii