Spalati rosiile si lasati la scurs.
Decojiti rosiile.
Taiati rosia in doua, pe linia “ ecuatorului “, folosind un cutit de bucatarie sau unul zimtat.
Indepartati semintele.
Asezati fiecare jumatate de rosie cu fata taiata in jos si feliati la distante de 3- 6 mm.
Folositi feliile ca atare sau taiati-le in fasii.
Puneti 2- 3 felii de rosie pe lateral. Taiati din nou felii, la distante de 3- 6 mm, perpendiculare pe primele. La final veti avea niste fasii. Folositi fasiile ca atare sau taiati-le in cubulete.
Aliniati fasiile si taiati-le transversal in cubulete de 3- 6 mm. Indepartati cubuletele taiate cu lama cutitului pentru a le separa de zona de lucru.
Repetati operatiunile cu restul de jumatati de rosie taiate.
Transferati cubuletele de rosii de pe tocator intr-un bol, folosind partea lata a cutitului.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii