Cum se Taie Ceapa Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Taie Ceapa Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ceapa in jumatate
    Taiati ceapa necuratat in jumatate, pe lungime, pe la capatul radacinii, folosind un cutit de bucatarie. In felul acesta, ceapa este mai usor de curatat si ofera fiecarei jumatati o parte plata pentru stabilitate.

    Pasul 2: Curatati ceapa
    Taiati ambele capete ale fiecarei jumatati, indepartand capatul cu radacina (cea care are mustati), lasand o mica parte pentru a putea tine foile de ceapa laolalta si cel opus. Cu un cutit pentru curatat, prindeti capatul cojii fiecarei jumatati, dinspre partea unde a fost radacina si trageti de ea. Daca primul strat de coaja are bucati dure sau ca de hartie, indepartati-le si pe ele.

    Pasul 3: Taiati jumatatea de ceapa in felii
    Asezati jumatatea de ceapa pe un tocator, cu partea plata in jos si cu capatul opus radacinii spre dumneavostra.
    Tineti bine cu degetele, ambele parti laterale ale jumatatii de ceapa.

    Folosind un cutit de bucatarie, faceti o serie de taieturi in lungime, la distante egale, atat de groase, cat doriti sa fie feliile de ceapa.
    Folositi ca atare sau taiati cubulete.
    Pentru a obtine cubulete de ceapa, nu taiati complet feliile pana la radacina.

    Pasul 4: Taiati jumatatea de ceapa pe orizontala
    Intoarceti lama cutitului, astfel incat sa fie paralela cu tocatorul.
    Faceti o serie de taieturi orizontale, atat de groase, cat doriti sa fie la sfarsit cubuletele.

    Pasul 5: Taiati jumatatea de ceapa transversal
    Tinand inca jumatatea de ceapa cu degetele, taiati-o transversal in cubulete.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

    Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

    Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
    Snitele in crusta de cartofi

    Snitele in crusta de cartofi

    Snitele in crusta de cartofi
    Mancare de conopida

    Mancare de conopida

    Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

    Mancare de conopida
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

    Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
    Chec marmorat
    2
    Dulciuri

    Chec marmorat

    Chec marmorat
    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
    3
    Dulciuri

    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

    O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
    Tort de mere caramelizate
    4
    Dulciuri

    Tort de mere caramelizate

    Tort de mere caramelizate
    Felii olandeze
    5
    Dulciuri

    Felii olandeze

    Felii olandeze
    Parteneri
    Mohnkipferl - Cornulete cu mac
    Culinar.RO

    Mohnkipferl - Cornulete cu mac

    Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

    Mohnkipferl - Cornulete cu mac
    Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
    Gustos.RO

    Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

    Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

    Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia