Cum se Taie Ceapa Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Taie Ceapa Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ceapa in jumatate
    Taiati ceapa necuratat in jumatate, pe lungime, pe la capatul radacinii, folosind un cutit de bucatarie. In felul acesta, ceapa este mai usor de curatat si ofera fiecarei jumatati o parte plata pentru stabilitate.

    Pasul 2: Curatati ceapa
    Taiati ambele capete ale fiecarei jumatati, indepartand capatul cu radacina (cea care are mustati), lasand o mica parte pentru a putea tine foile de ceapa laolalta si cel opus. Cu un cutit pentru curatat, prindeti capatul cojii fiecarei jumatati, dinspre partea unde a fost radacina si trageti de ea. Daca primul strat de coaja are bucati dure sau ca de hartie, indepartati-le si pe ele.

    Pasul 3: Taiati jumatatea de ceapa in felii
    Asezati jumatatea de ceapa pe un tocator, cu partea plata in jos si cu capatul opus radacinii spre dumneavostra.
    Tineti bine cu degetele, ambele parti laterale ale jumatatii de ceapa.

    Folosind un cutit de bucatarie, faceti o serie de taieturi in lungime, la distante egale, atat de groase, cat doriti sa fie feliile de ceapa.
    Folositi ca atare sau taiati cubulete.
    Pentru a obtine cubulete de ceapa, nu taiati complet feliile pana la radacina.

    Pasul 4: Taiati jumatatea de ceapa pe orizontala
    Intoarceti lama cutitului, astfel incat sa fie paralela cu tocatorul.
    Faceti o serie de taieturi orizontale, atat de groase, cat doriti sa fie la sfarsit cubuletele.

    Pasul 5: Taiati jumatatea de ceapa transversal
    Tinand inca jumatatea de ceapa cu degetele, taiati-o transversal in cubulete.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

    Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

    Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

    Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

    Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

    Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

    Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
    Cele mai apreciate rețete
    Pandispan cu mere si budinca
    2
    Dulciuri

    Pandispan cu mere si budinca

    Pandispan cu mere si budinca
    Gogosari in Sos de Mustar
    3
    Conserve, muraturi

    Gogosari in Sos de Mustar

    Gogosari in Sos de Mustar
    Sufleu de cartofi
    5
    Aperitive

    Sufleu de cartofi

    Sufleu de cartofi
    Parteneri
    Prajitura cu caise si iaurt
    Culinar.RO

    Prajitura cu caise si iaurt

    Retete dietetice

    Prajitura cu caise si iaurt
    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
    Gustos.RO

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

    Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

    Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie