Crema de Fasole (minestra)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-600 g fasole boabe alba
  • 2-3lg ulei
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de frunzulite de rosmarin
  • sare
  • piper
  • 300-350 g bulion sau pasta de rosii

Mod de preparare

Se pune fasolea in apa de seara pt. a doua zi. Punem fasolea sa fiarba. Separat, intre timp, se pune usturoiul la calit cu rosmarinul pentru cate secunde, dupa care adaugam bulionul si sarea. Se lasa cam 10 min. si se adauga fasolea deja fiarta (apa in care a fiert fasolea nu se arunca) si se lasa alte 10-15 min. la foc mic.

Cand da primul clocot se ia de foc si se freca (ca pentru fasolea frecata); dupa care se pune din nou pe foc si adaugam una-doua cani din apa in care a fiert fasolea, timp de cateva minute. La sfarsit piper dupa gust.
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate