Conopida cu Pesmet, Cascaval si Usturoi, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Pesmet, Cascaval si Usturoi, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 conopida mare
  • -5 linguri parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval, dat prin razatoare
  • -3-5 linguri pesmet
  • -2- 4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru tava
  • -4 linguri ulei
  • -4 linguri pesmet
  • Pentru servit
  • -1/2 legatura de patrunjel verde, optional
  • -smantana sau iaurt ori crema de usturoi, dupa preferinta (optional si in afara perioadei de post)

Mod de preparare

Curatati, desfaceti in buchetele conopida (taiati-le in doua pe cele mai mari), spalati si puneti la scurs.
Puneti-o la fiert cca 10 min, in apa sarata care clocoteste, scurgeti si lasati la scurs.
Intre timp, tapetati cu ulei si pesmet un vas termorezistent.
Separat, faceti un amestec din parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval (data prin razatoare), pesmet si usturoiul tocat fin.
Condimentati conopida scursa cu sare, piper, dupa gust, apoi, fie treceti fiecare buchetel de conopida prin amestecul cu pesmet si transferati direct in tava tapetata, fie presarati amestecul peste conopida pusa in strat, in vasul termorezistent.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce pesmetul se rumeneste si capata o culoare frumos aurie.

Serviti conopida imediat ce ati scos-o din cuptor, simpla sau presarata deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt.

Conopida la cuptor poate fi servita si cu smantana sau iaurt ori crema de usturoi, optional (in afara perioadei de post).

Conopida cu origini din Orient, o delicatesa din familia verzei, a fost introdusa in cultura la sfarsitul secolului xvi, intai in Egipt, de unde s-a raspandit apoi si in alte tari din vestul si sudul Europei.
Ea se cultiva pentru inflorescenta sa, care se consuma inainte de a inflori si care este bogata, atat in substante nutritive, cat si in vitamine (B1, B2, c, etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Saramura de Macrou
5
Parteneri
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Bucataras.RO

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la...

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta