- Ciupercile se taie bucati mari.
- Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
- Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.
- Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
- Se serveste cu toast de paine integrala.
- Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.
- Untul aromat poate fi preparat in casa. Reteta o puteti gasi in cartea de bucate rc (este o reteta postata de pupi la categoria aperitive - Unt de casa / Unt cu rozmarin).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii