Intr-un vas se caleste ceapa timp de 10 min. Pana se coloreaza usor.
Intre timp rad coaja de pe portocala iar miezul il tai cubulete. Si le adaug peste ceapa, apoi usturoiul, cartofii cubulete si ei, conserva de rosii, apoi zeama de supa. Las la fiert un clocot, apoi dau focul mic, pun capacul si las sa fiarba cca 20 de minute.
Dupa ce s-au fiert legumele, o las la racorit putin si o pun in robot sau la mixer (ce are fiecare) si o pasez. o decorezi in castron cu patrunjel.
Daca nu calesti zarzavatul in unt, poti in ulei si atunci iese un consome' de toata bunatatea. Incercati nu o sa va para rau. Succes!
In castoane, farfurii, cesti, ce prefera fiecare.
Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilieDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii