Chipsuri din Zucchini (pregatite in Cuptorul cu Microunde)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chipsuri din Zucchini (pregatite in Cuptorul cu Microunde)

Ingrediente

  • - un dovlecel zucchini mic
  • - 2 - 3 linguri cu ulei de masline (este preferabil sa folositi un pulverizator cu ulei)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia (optional)
  • - parmezan / grana padano (optional)

Mod de preparare

- Se spala zucchini cu apa rece (daca alegeti sa nu il decojiti, ceea ce este recomandat, curatati foarte bine coaja). Se sterge suprafata cu un prosop absorbant din hartie. Se indeparteaza extremitatile.
- Se taie zucchini in felii cat mai subtiri (este preferabil sa folositi pentru feliere mandolina pentru ca feliile obtinute sa aiba toate aceeasi grosime - iar timpul necesar pentru pregatirea lor sa fie acelasi).

- Se aseaza feliile de zucchini intre doua prosoape absorbante din hartie pentru bucatarie.
- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata expusa a feliilor de zucchini (in lipsa unui pulverizator cu ulei se poate pensula usor suprafata cu ulei). Eventualul exces de ulei se indeparteaza cu ajutorul unui servetel absorbant.

- Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata unei farfurii intinse rezistente in cuptorul cu microunde.
- Se aseaza feliile de zucchini unele langa altele intr-un singur strat (suprafata pe care s-a aplicat in prealabil stratul fin de ulei trebuie sa fie la suprafata).
- Se presara sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.

- Se lasa in cuptorul cu microunde timp de cateva minute pana devin galben-aurii (eu i-am lasat in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute - mh).
- Feliile de zucchini se aseaza pe un prosop absorbant din hartie pentru bucatarie si se lasa sa se racoreasca.
- Se presara optional la suprafata, grana padano / parmezan inainte de servire.
Pentru ”chipsuri perfecte” alegeti un dovlecel zucchini mic (cel mult mediu), a carui coaja este lucioasa si ferma (evitati-i pe cei care au o textura buretoasa sau moale, extremitati moi sau ridate). Intre cuptorul clasic si cel cu microunde alegeti varianta aceasta din urma (textura obtinuta difera putin intre cele doua moduri de gatire).

Timpul de gatire depinde ca grosimea feliilor de zucchini, de cantitatea de ulei folosita si de treapta de intensitate a cuptorului cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Parteneri
Snitel de pui la cuptor
Bucataras.RO

Snitel de pui la cuptor

Snitel de pui la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala