Chipsuri din cartofi dulci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chipsuri din cartofi dulci

Ingrediente

  • - 2 - 3 cartofi dulci de marime medie
  • - pulverizator cu ulei (este necesara aproximativ 1/2 - 3/4 lingura cu ulei de masline)
  • - zahar pudra proaspat cernut (dupa preferinta)
  • - 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere (dupa preferinta)

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Se spala cartofii dulci foarte bine si se sterg cu un prosop absorbant pentru bucatarie (in functie de preferinte cartofii se decojesc sau nu).
- Se feliaza cartofii cat mai subtire (folosind un feliator electric, mandolina sau chiar un cutit mare de bucatarie foarte bine ascutit - grosimea unei felii trebuie sa fie max 2-3 mm) si de preferinta in mod egal (in acest mod coacerea lor se va face in acelasi timp).
- Se aseaza feliile de cartofi dulci pe servetele absorbante de bucatarie, unele langa altele. Se indeparteaza excesul lichidian (se aseaza feliile de cartofi intre doua servetele absorbante).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata hartiei.
- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele.
- Se pulverizeaza putin ulei la suprafata (daca nu doriti sa folositi pulverizatorul sau considerati ca este necesar sa faceti ”mici retusuri”, puteti folosi o pensula de patiserie insa pensularea suprafetei cartofilor va necesita ceva mai mult timp).
- Se aseaza tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia. Se coc cartofii la 220 C pana devin usor crocanti. Este important sa verificati periodic consistenta acestora.
- Feliutele de cartofi coapte se aseaza pe servetele absorbante de bucatarie.
- Se pudreaza inainate de servire cu zahar pudra si scortisoara pulbere (dupa preferinte).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia