- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Se spala cartofii dulci foarte bine si se sterg cu un prosop absorbant pentru bucatarie (in functie de preferinte cartofii se decojesc sau nu).
- Se feliaza cartofii cat mai subtire (folosind un feliator electric, mandolina sau chiar un cutit mare de bucatarie foarte bine ascutit - grosimea unei felii trebuie sa fie max 2-3 mm) si de preferinta in mod egal (in acest mod coacerea lor se va face in acelasi timp).
- Se aseaza feliile de cartofi dulci pe servetele absorbante de bucatarie, unele langa altele. Se indeparteaza excesul lichidian (se aseaza feliile de cartofi intre doua servetele absorbante).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata hartiei.
- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele.
- Se pulverizeaza putin ulei la suprafata (daca nu doriti sa folositi pulverizatorul sau considerati ca este necesar sa faceti ”mici retusuri”, puteti folosi o pensula de patiserie insa pensularea suprafetei cartofilor va necesita ceva mai mult timp).
- Se aseaza tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia. Se coc cartofii la 220 C pana devin usor crocanti. Este important sa verificati periodic consistenta acestora.
- Feliutele de cartofi coapte se aseaza pe servetele absorbante de bucatarie.
- Se pudreaza inainate de servire cu zahar pudra si scortisoara pulbere (dupa preferinte).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRetete de vara O reteta de te lingi pe degete! Sa o incercati
Spaghete cu vongole si crevetiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii