Chipsuri din cartofi dulci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chipsuri din cartofi dulci

Ingrediente

  • - 2 - 3 cartofi dulci de marime medie
  • - pulverizator cu ulei (este necesara aproximativ 1/2 - 3/4 lingura cu ulei de masline)
  • - zahar pudra proaspat cernut (dupa preferinta)
  • - 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere (dupa preferinta)

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Se spala cartofii dulci foarte bine si se sterg cu un prosop absorbant pentru bucatarie (in functie de preferinte cartofii se decojesc sau nu).
- Se feliaza cartofii cat mai subtire (folosind un feliator electric, mandolina sau chiar un cutit mare de bucatarie foarte bine ascutit - grosimea unei felii trebuie sa fie max 2-3 mm) si de preferinta in mod egal (in acest mod coacerea lor se va face in acelasi timp).
- Se aseaza feliile de cartofi dulci pe servetele absorbante de bucatarie, unele langa altele. Se indeparteaza excesul lichidian (se aseaza feliile de cartofi intre doua servetele absorbante).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata hartiei.
- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele.
- Se pulverizeaza putin ulei la suprafata (daca nu doriti sa folositi pulverizatorul sau considerati ca este necesar sa faceti ”mici retusuri”, puteti folosi o pensula de patiserie insa pensularea suprafetei cartofilor va necesita ceva mai mult timp).
- Se aseaza tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia. Se coc cartofii la 220 C pana devin usor crocanti. Este important sa verificati periodic consistenta acestora.
- Feliutele de cartofi coapte se aseaza pe servetele absorbante de bucatarie.
- Se pudreaza inainate de servire cu zahar pudra si scortisoara pulbere (dupa preferinte).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa