Se lasa lintea la inmuiat de cu seara. a doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand e fiarta, se strecoara si se paseaza cu blenderul sau la robot.
Separat, se inmoaie feliile de paine in apa si se storc; se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Apoi, se amesteca lintea cu ceapa calita, usturoiul, painea, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se stropeste compozitia cu cateva picaturi de zeama de lamaie (daca nu puneti, chiftelutele vor fi un pic inecacioase).
Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti sa puneti putina faina ca sa se lege mai bine. Apoi modelati chiftelutele, le dati prin faina si le prajiti in ulei incins.
Se pot servi ca aperitiv, langa branzeturi si legume de sezon.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii