Se fierb cartofii, se curata de coaja, se strivesc ca la piure impreuna cu mazarea fiarta. Se amesteca cu mirodeniile, sarea si pesmetul. Din compozitie, se fac chiftele care se turtesc putin. Tavaliti-le prin putin pesmet.
Intr-o tigaie de marime medie, se pun circa 2 linguri ulei, nu mai mult. Se incinge suficient uleiul, coaceti aloo tikki pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc.
Denumire originala - Aloo Tikki
Se pot face si cu alte legume in loc de mazare, exemplu: ceapa ... morcov ... vinete ... etc. Mirodeniile se pun dupa gust, atat si cantitatea lor. Se servesc calde, asa simple, cu chutney/sos de menta, tamarind sau alte sosuri din bucataria indiana.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii