Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan

Ingrediente

  • 1 cutie de linte fiarta (scursa, clatita si data inca un clocot, apoi iar scursa)
  • 3 linguri de cus cus prefiert (amestecat cu 3-4 linguri cu apa fierbinte si lasat la umflat, racit)
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui (dar puneti ce vreti)
  • sare
  • 1 ceapa mica (pe care eu nu am pus-o)
  • 1-2 catei de usturoi (nu i-am pus)
  • patrunjel verde tocat (nu imi amintesc daca era in reteta originala, dar mie imi place si l-am pus)
  • 1 lingura de faina de naut (pe care eu nu am pus-o)

Mod de preparare

Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat (ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati alòes sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara.

Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca.

Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia,

Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor.

Sunt foarte bune si reci.
Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani imporiva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase.


Am servit aceste chiftlute cu maioneza vegan din avocado (reteta rc) si ketchup din sfecla rosie - vegan (reteta rc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie