Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Linte si Cous Cous - Vegan

Ingrediente

  • 1 cutie de linte fiarta (scursa, clatita si data inca un clocot, apoi iar scursa)
  • 3 linguri de cus cus prefiert (amestecat cu 3-4 linguri cu apa fierbinte si lasat la umflat, racit)
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui (dar puneti ce vreti)
  • sare
  • 1 ceapa mica (pe care eu nu am pus-o)
  • 1-2 catei de usturoi (nu i-am pus)
  • patrunjel verde tocat (nu imi amintesc daca era in reteta originala, dar mie imi place si l-am pus)
  • 1 lingura de faina de naut (pe care eu nu am pus-o)

Mod de preparare

Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat (ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati alòes sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara.

Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca.

Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia,

Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor.

Sunt foarte bune si reci.
Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani imporiva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase.


Am servit aceste chiftlute cu maioneza vegan din avocado (reteta rc) si ketchup din sfecla rosie - vegan (reteta rc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Gogosari in sos de mustar cu otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Paste cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu legume la cuptor

Deja se stie ca pastele imi plac tare mult :)) ... de data aceasta propun niste paste la cuptor !

Paste cu legume la cuptor
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia