Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii.
Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt.
Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam.
Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.
Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei.
Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D
Le lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii