Chiftele cu hrisca si dovleac

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chiftele cu hrisca si dovleac

Ingrediente

  • 200 gr hrisca hidratata în apă
  • 400 gr dovleac placintar
  • 1 ceapă
  • 6 linguri făină migdale/pesmet
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Punem hrisca la hidratat în apă pentru câteva ore, după care o mărunțim la robot.

Curatam dovleacul de coajă și semințe si-l mărunțim și pe acesta la robot împreună cu ceapa.
Incercati doar să mărunțiți legumele, nu să le blenduiți.

Adăugăm făina de migdale/pesmetul , condimentăm și amestecam.
Eu am folosit făina de migdale, pentru ca incerc sa mananc cât mai light, in incercarea deznadajduită de a scăpa de 2-3 kile, însă este foarte bun și pesmetul.

Formăm bilute, putin mai mari decât nucile, pe care le tavalim prin pesmet, apoi le aplatizam putin.

Le asezam pe foaie de copt, si dăm tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 40 minute. La jumătatea timpului, intoarcem chiftelele (cu grija ca se sfarama foarte usor).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici