Cartofi si Morcovi in Untura de Gasca si Halloumi

Complexitate
redusa
Cartofi si Morcovi in Untura de Gasca si Halloumi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • un praf de sare grunjoasa
  • 500 g cartofi baby spalati bine
  • 3 morcovi
  • 40 g untura de gasca
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1/4 lingurita frunze de cimbru verde sau dupa gust
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • piper proaspat macinat
  • un praf de sare de mare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g halloumi taiata felii
  • rosii semiuscate in ulei de masline dupa plac

Mod de preparare

Taiati cartofii in cuburi iar morcovii felii dupa plac. Aduceti o cratita cu apa si sarea grunjoasa la fierbere. Puneti legumele si lasati pana cand sunt fierte, apoximativ 90% apoi strecurati-le. Topiti untul de gasca intr-o tigaie de fier sau inox si puneti legumele.

Prajiti dupa plac apoi puneti usturoiul, cimbrul si enibaharul. Lasati 1 minut dupa care asezonati dupa gust si luati deoparte. In alta tigaie puneti 1 lingurita de ulei de masline si prajiti branza halloumi dupa plac. Portionati legumele, puneti rosii deasupra si branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici