Speli bine cartofii noi și îi la fiert, în coajă. Când s-au pătruns, îi lași la răcit și îi tai felii.
Speli tijele de sparanghel, îl tai bucățele.
Tai afumătura de casă în fâșii scurte, subțiri.
Pui mazărea la fiert într-o crăticioară, a mea a fiert repede, în aprox 8 minute. Când mazărea este gata, iei focul și pui sparanghelul lângă mazăre. Se va înmuia ușor. Nu l-am fiert, pentru că nu l-am vrut moale, ci doar l-am opărit. După ce răcesc, le scurgi apa.
Într-o tigaie înfierbânți puțin ulei, adaugi câteva rondele de usturoi verde și rozmarinul (spălat) și le călești în ulei 2 minute. Adaugi afumătura și o călești ușor, apoi și cartofii, sare, după gust, călești cam 10 minute.
Scoți usturoiul și rozmarinul.
Adaugi mazărea și sparanghelul și mai lași cam 5 minute.
Garnisești cu mărar proaspăt.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/cartofi-noi-la-tigaie-cu-mazare.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii