Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Complexitate
redusa
Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1 vanata taiata felii de aproximativ 05 cm
  • sare de mare fina
  • 600 g cartofi taiati cuburi mici de aprximativ 2-3 cm
  • 40 g unt (80-82%)
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1/2 lingurita marar verde taiat marunt
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 catei potriviti de usturoi razaliti fin
  • piper proaspat macinat
  • 50 g feta sfarmata sau taiata in bucati mici
  • 2 oua ecologice
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 3-4 stropi tabasco

Mod de preparare

Presarati putina sare pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati deoparte pe o farfurie aproximativ 20 de minute. Aduceti o oala cu un praf de sare la fierbere. Cu un servetel de bucatarie stergeti sarea si apa lasata de vanata.

Intr-o tigaie de inox sau fier puneti 1 lingura de ulei de masline. Pe foc intre mic-mediu prajiti acestea pe ambele parti 3-4 minute (sau pana prind o culoare auriu deschis). Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca putin apoi taiati-le in sferturi.

Puneti cartofii in oala cu apa. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, depinde de soiul de cartofi, dar indeajuns sa iti mentina textura apoi strecurati. Transferati cartofii in tigaie cu unt si la foc mediu caliti dupa plac apoi adaugati ceapa verde, usturoiul, mararul, turmeric, patrunjel, piper, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute.

Intr-o alta tigaie puneti ulei de masline si prajiti ouale la foc mic pana cand albusul este facut. Intr-un bol amestecati mustarul, tabasco si sucul de limeta. Portionati cartofii, turnati dressing-ul peste, puneti deasupra bucati de feta si ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Bucataras.RO

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

  ,, Retete pascale " Anul acesta ,pentru masa de  Paste ,am inlocuit mielul cu iedul. Din timp am anuntat si...

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola