Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Complexitate
redusa
Cartofi cu Vanata, Feta si Ou

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1 vanata taiata felii de aproximativ 05 cm
  • sare de mare fina
  • 600 g cartofi taiati cuburi mici de aprximativ 2-3 cm
  • 40 g unt (80-82%)
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1/2 lingurita marar verde taiat marunt
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 catei potriviti de usturoi razaliti fin
  • piper proaspat macinat
  • 50 g feta sfarmata sau taiata in bucati mici
  • 2 oua ecologice
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 3-4 stropi tabasco

Mod de preparare

Presarati putina sare pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati deoparte pe o farfurie aproximativ 20 de minute. Aduceti o oala cu un praf de sare la fierbere. Cu un servetel de bucatarie stergeti sarea si apa lasata de vanata.

Intr-o tigaie de inox sau fier puneti 1 lingura de ulei de masline. Pe foc intre mic-mediu prajiti acestea pe ambele parti 3-4 minute (sau pana prind o culoare auriu deschis). Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca putin apoi taiati-le in sferturi.

Puneti cartofii in oala cu apa. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, depinde de soiul de cartofi, dar indeajuns sa iti mentina textura apoi strecurati. Transferati cartofii in tigaie cu unt si la foc mediu caliti dupa plac apoi adaugati ceapa verde, usturoiul, mararul, turmeric, patrunjel, piper, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute.

Intr-o alta tigaie puneti ulei de masline si prajiti ouale la foc mic pana cand albusul este facut. Intr-un bol amestecati mustarul, tabasco si sucul de limeta. Portionati cartofii, turnati dressing-ul peste, puneti deasupra bucati de feta si ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa