Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Ingrediente

  • -10 cartofi mari
  • -10 oua
  • -amestec de branza din ce aveti in frigider
  • cascaval Gouda si Cedar, rase;
  • branza cremoasa Akadia;
  • branza proaspata de vaci;
  • branza de burduf;
  • crema de branza- Fromage Frais;
  • feta;
  • cottage cheese;
  • -sunca presata, dupa gust, optional
  • -1 cana lapte
  • -smantana, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • Pentru crusta:
  • -smantana
  • -2 oua
  • -50-100 g cascaval ras

Mod de preparare

Fierbeti cartofii spalati, in coaja, dar aveti grija sa nu se sfarme si separat, ouale tari, fiecare in apa cu sare.

Feliati cartofii si ouale, curatate de coaja si puneti-le in vase separate.

Amestecati in blender toate branzeturile- felurile si cantitatile raman la latitudinea voastra- impreuna cu atata lapte si smantana, incat sa rezulte o pasta legata care sa se poata turna peste cartofi.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, asezati un strat de cartofi, imbracand inclusiv marginile.

Condimentati fiecare strat de cartofi pe care urmeaza sa-l puneti cu piper si functie de cat de sarat este amestecul de branza obtinut, cu sare.

Turnati peste ei, uniform, din amestecul cu branza, apoi acoperiti cu un rand de cartofi, asezati intr-un singur strat.

Distribuiti pe intreaga suprafata feliile de ou, cateva linguri de smantana simpla pentru ca preparatul sa fie mai cremos, un alt rand de cartofi feliati si restul de amestec de branza.
Apoi, asezati feliile de sunca presata, optional si terminati cu un rand din feliile de cartofi.
Turnati o canita de lapte.

Separat, bateti 2 oua cu smantana si puneti uniform peste compozitia din vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Spre sfarsit, presarati cascavalul ras si dati din nou la cuptor sa se gratineze.

Serviti fierbinte cu muraturi sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Turta dulce
2
Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce
Tort Primavara
3
Dulciuri

Tort Primavara

Tort Primavara
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Tavalite cu Cocos
5
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Aperitiv bulete cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv bulete cu cascaval

La pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...

Aperitiv bulete cu cascaval
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri