Cartofi cu Fenicul la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Fenicul la Cuptor

Ingrediente

  • 1 bulb de fennel (fenicul)
  • 1/2 ceapa mare sau una mijlocie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 20 gr unt
  • 4 cartofi mai maricei
  • 250 ml lapte de frisca (neindulcit)
  • 250-300 gr branza rasa (de care preferati, dar sa fie din cea care se topeste la caldura)
  • sare si piper dupa gust
  • 50-75 ml lapte de frisca
  • 50-75 gr branza rasa

Mod de preparare

Se curata, se spala, se scoate cotorul si se feliaza subtire un bulb de fenicul.
Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune separat. Intr-o tigaie se pune uleiul si untul si se infierbanta.
Se pune ceapa si feniculul in uleiul infierbantat si se prajeste timp de 10-15 minute, pana prinde o culoare maroniu dechis.

Intre timp se curata si se spala cartofii, dupa care se feliaza foarte, foarte subtire (daca aveti mandolina este ideala). Dupa ce operatia de feliere e gata, cartofii se amesteca cu sare, piper, laptele de frisca si branza pe care doriti sa o folositi. Eu am folosit mozzarella si parmesan.

Dupa ce sant bine amestecati se mai amesteca si cu ceapa si feniculul, dupa care se pun intr-o tava (forma) care merge la cuptor. Se niveleaza, se apasa usor cu o lingura. Din a doua cantitate de latpe si branza se face un amestec care se toarna peste cartofi si se da la cuptor.

Daca nu sant foarte subtiri cartofii, ar fi bine sa se mareasca cantitatea de lapte cu cateva linguri. Se tine la cuptor circa o ora pana la o ora si jumatate. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare se acopera cu un capac, si se mai tine la cuptor pana sant gata si cartofii.

Se consuma ca si mancare de sine statatoare sau cu friptura si varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura cu mere si gutui
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola