Cartofi cu Fenicul la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Fenicul la Cuptor

Ingrediente

  • 1 bulb de fennel (fenicul)
  • 1/2 ceapa mare sau una mijlocie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 20 gr unt
  • 4 cartofi mai maricei
  • 250 ml lapte de frisca (neindulcit)
  • 250-300 gr branza rasa (de care preferati, dar sa fie din cea care se topeste la caldura)
  • sare si piper dupa gust
  • 50-75 ml lapte de frisca
  • 50-75 gr branza rasa

Mod de preparare

Se curata, se spala, se scoate cotorul si se feliaza subtire un bulb de fenicul.
Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune separat. Intr-o tigaie se pune uleiul si untul si se infierbanta.
Se pune ceapa si feniculul in uleiul infierbantat si se prajeste timp de 10-15 minute, pana prinde o culoare maroniu dechis.

Intre timp se curata si se spala cartofii, dupa care se feliaza foarte, foarte subtire (daca aveti mandolina este ideala). Dupa ce operatia de feliere e gata, cartofii se amesteca cu sare, piper, laptele de frisca si branza pe care doriti sa o folositi. Eu am folosit mozzarella si parmesan.

Dupa ce sant bine amestecati se mai amesteca si cu ceapa si feniculul, dupa care se pun intr-o tava (forma) care merge la cuptor. Se niveleaza, se apasa usor cu o lingura. Din a doua cantitate de latpe si branza se face un amestec care se toarna peste cartofi si se da la cuptor.

Daca nu sant foarte subtiri cartofii, ar fi bine sa se mareasca cantitatea de lapte cu cateva linguri. Se tine la cuptor circa o ora pana la o ora si jumatate. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare se acopera cu un capac, si se mai tine la cuptor pana sant gata si cartofii.

Se consuma ca si mancare de sine statatoare sau cu friptura si varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Budinca de chia - o gustare sanatoasa
3
Carte de bucate

Budinca de chia - o gustare sanatoasa

Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...

Budinca de chia - o gustare sanatoasa
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
4
Carte de bucate

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
5
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa