Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Complexitate
redusa
Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Ingrediente

  • -2-4 felii de paine, fara coaja
  • -lapte
  • -250 g spanac crud
  • -1 lingurita faina
  • -100 g unt
  • -50 g parmezan ras
  • -sare
  • -piper
  • -smantana
  • -pesmet, optional
  • -unt si pesmet, pentru vasul termorezistent

Mod de preparare

Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte.

Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte.

Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs.

Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins.

Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min.

Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine.
Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit.

Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze.

Serviti portionat, cat este cald.
Poate constitui si o excelenta garnitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salau cu legume
Bucataras.RO

Salau cu legume

 Mancam peste mereu. Este  cel mai gustos cat timp inca este proaspat, necongelat. Cum garniturile gen paste, orez,...

Salau cu legume
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate