Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte.
Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte.
Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs.
Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins.
Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min.
Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine.
Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit.
Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze.
Serviti portionat, cat este cald.
Poate constitui si o excelenta garnitura langa carne.
Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii. Se fac usor si sunt tare bune si de efect.
Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratateAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii