Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Complexitate
redusa
Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Ingrediente

  • -2-4 felii de paine, fara coaja
  • -lapte
  • -250 g spanac crud
  • -1 lingurita faina
  • -100 g unt
  • -50 g parmezan ras
  • -sare
  • -piper
  • -smantana
  • -pesmet, optional
  • -unt si pesmet, pentru vasul termorezistent

Mod de preparare

Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte.

Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte.

Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs.

Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins.

Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min.

Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine.
Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit.

Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze.

Serviti portionat, cat este cald.
Poate constitui si o excelenta garnitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc