Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Complexitate
redusa
Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan

Ingrediente

  • -2-4 felii de paine, fara coaja
  • -lapte
  • -250 g spanac crud
  • -1 lingurita faina
  • -100 g unt
  • -50 g parmezan ras
  • -sare
  • -piper
  • -smantana
  • -pesmet, optional
  • -unt si pesmet, pentru vasul termorezistent

Mod de preparare

Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte.

Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte.

Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs.

Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins.

Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min.

Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine.
Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit.

Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze.

Serviti portionat, cat este cald.
Poate constitui si o excelenta garnitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Placinta cu spanac salbatic
Bucataras.RO

Placinta cu spanac salbatic

Aici se numesc orapi...pe google am gasit ca la noi in tara se numeste spanac salbatic ... o planta pur si simplu delicioasa...

Placinta cu spanac salbatic
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!