Ingrediente
● 2 cani lapte soya fiert rece (5oo ml) - preferabil de casa pentru rezultatele cele mai optime |
● 1 lingurita sulfat de calciu (Gypsum) sau 1/2 lingurita clorura de magneziu (Nigari) pe care o dizolvati in 2 linguri de apa |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
05min

GĂTIRE
20min

PORȚII
1 portie
Daca sunteti fan soya sau tofu aceasta budinca neutra este versatila. Fie ca o serviti dulce sau sarata. Este o sursa foarte buna de proteine, amino acizi, deasemenea daca sunteti la dieta sau aveti deficienta de calciu sau magneziu. Pentru rezultate ideale de recomandat sa folositi sulfat de calciu alimentar (Gypsum) dar se poate si cu clorura de magneziu alimentar (Nigari). Sulfatul de calciu produce o budinca de textura fina. Clorura de Magneziu este cel mai folosit cand faceti tofu ferm.
Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.
Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit
Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de tofu cu textura fina" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.
Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit
Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de tofu cu textura fina" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Daca nu sunteti obisnuiti sau vi se pare ciudat gustul de soya, tofu sau de acesti coagulanti care se folosesc nu este o experienta unica. Cu cat laptele de soya este mai concentrat cu atat gustul este mai puternic dar si este mai benefic.Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany