Budinca de tofu cu textura fina

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Budinca de tofu cu textura fina

Ingrediente

  • 2 cani lapte soya fiert rece (5oo ml) - preferabil de casa pentru rezultatele cele mai optime
  • 1 lingurita sulfat de calciu (Gypsum) sau 1/2 lingurita clorura de magneziu (Nigari) pe care o dizolvati in 2 linguri de apa

Mod de preparare

Daca sunteti fan soya sau tofu aceasta budinca neutra este versatila. Fie ca o serviti dulce sau sarata. Este o sursa foarte buna de proteine, amino acizi, deasemenea daca sunteti la dieta sau aveti deficienta de calciu sau magneziu. Pentru rezultate ideale de recomandat sa folositi sulfat de calciu alimentar (Gypsum) dar se poate si cu clorura de magneziu alimentar (Nigari). Sulfatul de calciu produce o budinca de textura fina. Clorura de Magneziu este cel mai folosit cand faceti tofu ferm.

Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.

Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit

Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
3
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Am facut iar un tort de biscuiti pentru ca mi se pare cel mai simplu de facut! De data aceasta l-am facut cu crema de...

Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino