Budinca de tofu cu textura fina

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Budinca de tofu cu textura fina

Ingrediente

  • 2 cani lapte soya fiert rece (5oo ml) - preferabil de casa pentru rezultatele cele mai optime
  • 1 lingurita sulfat de calciu (Gypsum) sau 1/2 lingurita clorura de magneziu (Nigari) pe care o dizolvati in 2 linguri de apa

Mod de preparare

Daca sunteti fan soya sau tofu aceasta budinca neutra este versatila. Fie ca o serviti dulce sau sarata. Este o sursa foarte buna de proteine, amino acizi, deasemenea daca sunteti la dieta sau aveti deficienta de calciu sau magneziu. Pentru rezultate ideale de recomandat sa folositi sulfat de calciu alimentar (Gypsum) dar se poate si cu clorura de magneziu alimentar (Nigari). Sulfatul de calciu produce o budinca de textura fina. Clorura de Magneziu este cel mai folosit cand faceti tofu ferm.

Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.

Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit

Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Midii în sos de vin și portocale
Bucataras.RO

Midii în sos de vin și portocale

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

Midii în sos de vin și portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti