Budinca de tofu cu textura fina

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Budinca de tofu cu textura fina

Ingrediente

  • 2 cani lapte soya fiert rece (5oo ml) - preferabil de casa pentru rezultatele cele mai optime
  • 1 lingurita sulfat de calciu (Gypsum) sau 1/2 lingurita clorura de magneziu (Nigari) pe care o dizolvati in 2 linguri de apa

Mod de preparare

Daca sunteti fan soya sau tofu aceasta budinca neutra este versatila. Fie ca o serviti dulce sau sarata. Este o sursa foarte buna de proteine, amino acizi, deasemenea daca sunteti la dieta sau aveti deficienta de calciu sau magneziu. Pentru rezultate ideale de recomandat sa folositi sulfat de calciu alimentar (Gypsum) dar se poate si cu clorura de magneziu alimentar (Nigari). Sulfatul de calciu produce o budinca de textura fina. Clorura de Magneziu este cel mai folosit cand faceti tofu ferm.

Amestecati bine laptele soya cu sulfat de calciu dizolvat si transferati intr-un bol de supa adanc dar nu de capacitate mare, incat sa va incapa in vasul de aburi. Bolul sa fie rezistent la temperaturi mari. Fierbeti pe aburi 20 de min apoi lasati sa se raceasca 10 minute cel putin. Puteti sa serviti cald sau rece.

Cele mai simple metode de a servi:
Dulce- caramel sau topiti intr-o cratita putin zahar brun, ghimbir proaspat (sau scortisoara) dupa gust si putina apa pana la textura dorita
Sarat - dupa gust sos soya, ulei de chili si/sau ulei de seminte de susan prajit

Daca doriti sa faceti lapte de soya de casa concentratie ideala pentru aceasta budinca: proportie cantitati 1/7
1 cana (de 250 ml ) fasole soya pe care o puneti la inmuiat peste noapte
7 cani apa (250 ml)
Pulsati intr-un robot si strecurati laptele print-un tifon. Aduceti apoi la punctul de fierbere si luati de pe flacara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Paine impletita
Bucataras.RO

Paine impletita

Paine impletita
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci