Budinca de Conopida cu Brinza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Budinca de Conopida cu Brinza

Ingrediente

  • o conopida medie (intre 700 gr si 1 kg)
  • 200 gr brinza Quartirolo Lombardo (telemea romaneasca, feta greceasca sau brinza mexicana propusa de Pupi - depinde unde va aflati)
  • 2 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 400 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • Parmezan sau alt cascaval ras si pesmet
  • pentru tava:
  • unt si pesmet

Mod de preparare

Spalati si curatati conopida, o fierbeti in apa sarata cca 20 minute, o scurgeti bine de apa in are a fiert intr-o strecuratoare.

In aceeasi oala in care a fiert amestecati laptele cu faina, sare, nucsoara (doar un praf cit un virf de cutit). Aduiagati conopida rupta in buchetele mici de tot sau chiar strivita grosolan cu o furculita. Brinza rasa pe razatoarea mare sau strivita cu furculita si ouale batute ca pentru omleta. o sa obtineti o compozitie destul de lichida.

Ungeti tava cu unt si presarati pesmet.
Varsati amestecul si radeti deasupra parmezan sau alt cascaval si presarti putin pesmet.
Introduceti in cuptorul gata incalzit la 180-200°c si coaceti cca 20 minute sau pina cind se formeaza o crusta aurie deasupra.

Lasati sa se raceasca minim 10-15 minute inainte sa serviti sau cel mai bine lasati sa se raceasca, taiati si apoi reincalziti putin inainte de a servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala