Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i si feliati-i. Puneti la fiert conopida desfacuta in buchetele, 15 min, in apa cu sare, apoi scurgeti-o. Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si sunca de Praga cubulete sau taiata fasii.
Puneti un strat de cartofi feliati intr-un vas termorezistent tapetat cu ulei si pesmet, imbracand si marginile. Presarati cu sare, piper si boia. Realizati un alt strat din amestecul de conopida fiarta, ceapa, sunca de Praga calite si condimentate dupa gust.
Turnati deasupra, repartizand uniform, ouale usor batute cu faina, 1/2 din cascavalul ras, smantana si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptor pentru 20- 25 min sau pana se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti calda sau rece.
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și la borcan, în...
Fasole verde la borcanDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii