Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei

Complexitate
redusa
Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei

Ingrediente

  • 1 pahar 250 ml alac fiert (grau spelta)
  • 1 ceapa mica
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 3 triunghiuri de branza topita
  • 2 linguri de branza rasa Grana, Parmigiano
  • patrunjel sau fire verzi de arpagic (facultativ)
  • sare, piper
  • eu am folosit alac bio decojit

Mod de preparare

Se rade sau se taie felii subtiri dovlecelul. Se caleste cu ceapa tocata marunt in tigaie cu putin ulei. Dupa 2-3 minute se pune alacul fiert. Se amesteca totul bine, se mai tine pe foc maxim 5 minute. Se trage de pe foc, se pune branza topita (sau feliata), se amesteca pana se topeste bine.

Se pune in compozitie oul si grana/parmigiano si verdeata dupa gust. Compozitia se pune intr-o forma unica sau mai multe mici, unsa cu unt si tapetata de pesmet sau faina. Se coace in cuptorul incalzit la foc mediu, circa 25-30 minute, pana cand face o crusta aurie deasupra.
Se serveste calduta dar nu-i rea nici rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate