Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei

Complexitate
redusa
Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei

Ingrediente

  • 1 pahar 250 ml alac fiert (grau spelta)
  • 1 ceapa mica
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 3 triunghiuri de branza topita
  • 2 linguri de branza rasa Grana, Parmigiano
  • patrunjel sau fire verzi de arpagic (facultativ)
  • sare, piper
  • eu am folosit alac bio decojit

Mod de preparare

Se rade sau se taie felii subtiri dovlecelul. Se caleste cu ceapa tocata marunt in tigaie cu putin ulei. Dupa 2-3 minute se pune alacul fiert. Se amesteca totul bine, se mai tine pe foc maxim 5 minute. Se trage de pe foc, se pune branza topita (sau feliata), se amesteca pana se topeste bine.

Se pune in compozitie oul si grana/parmigiano si verdeata dupa gust. Compozitia se pune intr-o forma unica sau mai multe mici, unsa cu unt si tapetata de pesmet sau faina. Se coace in cuptorul incalzit la foc mediu, circa 25-30 minute, pana cand face o crusta aurie deasupra.
Se serveste calduta dar nu-i rea nici rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)