Brustengo de Cartofi si Varza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brustengo de Cartofi si Varza

Ingrediente

  • 4-6 cartofi medii (600 gr)
  • 1 varza micuta (300 gr)
  • 1 lingura de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

- se pun la fiert cartofii cu coaja (spalati)
- se taie marunt si se inabuse cu putina apa si sare varza, cind scade apa putem sa mai adaugam putina, mereu cu lingura ca sa nu fiarba ci sa se inabuse. Coacem cu capac la inceput si mai apoi fara dar avem grija sa amestecam mereu ca sa nu se arda. Varza trebuie sa fie moale /coapta / inabusita la final. Cine vrea poate sa fiarba la aburi varza.

- se curatata de coaja cartofii si se strivesc cu aparatul pentru piure (pot fi chiar si dati prin razatoare)
- se amesteca cartofii rasi cu varza, adugm sare si piper
- incalzim tigaia cu putin ulei (1 lingura) si cu cei doi catei de ustiuroi intregi, cind usturoiul s-a colorat si a lasat aroma lui uleiului il scoatem si il aruncam

- punem cu lingura compozitia de cartof si varza in tigaie si presam bine ca sa obtinem o clatita groasa (1-2 cm) si uniforma.
- coacem la foc mediu miscind din cind in cind tigaia ca sa ne dam seama cind s-a rumenit brustengo pe o parte. Punem capacul pe tigaie si intoarcem brustengo ca pe o omleta (daca aveti ustensila speciala cea hibrid intre o farfurie de portelan si un cpac de tigaie cu care se poate intoarce omleta e foarte bina, daca nu aveti intoarceti cu capacul cum am facut si eu).

- lasati inca citeva minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte si apoi lasati brustengo sa alunege pe platou. Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi
Foarte bun numai cu salata verde dar si cu brinza sau cu cirnati, garnitura la carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie