Brustengo de Cartofi si Varza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brustengo de Cartofi si Varza

Ingrediente

  • 4-6 cartofi medii (600 gr)
  • 1 varza micuta (300 gr)
  • 1 lingura de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

- se pun la fiert cartofii cu coaja (spalati)
- se taie marunt si se inabuse cu putina apa si sare varza, cind scade apa putem sa mai adaugam putina, mereu cu lingura ca sa nu fiarba ci sa se inabuse. Coacem cu capac la inceput si mai apoi fara dar avem grija sa amestecam mereu ca sa nu se arda. Varza trebuie sa fie moale /coapta / inabusita la final. Cine vrea poate sa fiarba la aburi varza.

- se curatata de coaja cartofii si se strivesc cu aparatul pentru piure (pot fi chiar si dati prin razatoare)
- se amesteca cartofii rasi cu varza, adugm sare si piper
- incalzim tigaia cu putin ulei (1 lingura) si cu cei doi catei de ustiuroi intregi, cind usturoiul s-a colorat si a lasat aroma lui uleiului il scoatem si il aruncam

- punem cu lingura compozitia de cartof si varza in tigaie si presam bine ca sa obtinem o clatita groasa (1-2 cm) si uniforma.
- coacem la foc mediu miscind din cind in cind tigaia ca sa ne dam seama cind s-a rumenit brustengo pe o parte. Punem capacul pe tigaie si intoarcem brustengo ca pe o omleta (daca aveti ustensila speciala cea hibrid intre o farfurie de portelan si un cpac de tigaie cu care se poate intoarce omleta e foarte bina, daca nu aveti intoarceti cu capacul cum am facut si eu).

- lasati inca citeva minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte si apoi lasati brustengo sa alunege pe platou. Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi
Foarte bun numai cu salata verde dar si cu brinza sau cu cirnati, garnitura la carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa