Se fierb cartofii si broccoli. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri ulei de masline, usturoiul, se rumeneste putin si se adauga broccoli, faramitati (nu mult) cu furculita. Se pun 6 linguri cu sos bechamel, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-o tava unsa cu unt (presarata cu putin pesmet) sau captausita cu hartie, se pun cartofii taiati in felii de circa 1 cm. maxim 1, 5 cm. Se sareaza si stropesc cu putin ulei, deasupra se pun broccoli, se niveleaza pe toata suprafata. Deasupra se presara branza rasa si pesmetul. Se da la cuptorul incalzit circa 30-40 minute pana cand se rumeneste.
In loc de cartofii taiati felii, se poate face un piure cu putin unt, branza-cascaval ras.. eventual un ou. Acesta se pune in tava unsa cu unt si tapetata de pesmet, apoi puneti broccoli cu bechamelul ... restul exact ca in reteta. Preparat asa, devine si mai consistent.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaNe plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana...
Tocanita de porc cu legumeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii