Cum se fierbe porumbul boabe - mancare tradtionala romeneasca
Mai gasim si in zilele noastre in zona Bucovinei si a Banatului dar si in alte zone mai retrase porumbul alb, vechi ca soi pastrat de generatii intregi cu sacrificii mari. Nu este atat de productiv precum hibridul care a invadat teritoriul romanesc cu ajutorul curierilor diplomatici ai regimului comunist.
Sa revenim la porumbul nostru alb, taranesc, care este aproape pe cale de disparitie. Dejdeocam boabele de pe ciocalau si le punem la umflat de cu seara si pana a doua zi, urmand sa le fierbem cam la aproape trei ore, ingaduitori cu focul de sub oala.
Avem grija sa punem la fiert apa de trei ori cate boabe, pentru a se umfla in voie, a se desface si a inflori bobul de porumb. 2 cepe le aurim bine la tigaie, taiate marunt, iar in momentul final saram dupa gust dupa ce am adaugat ceapa aurita si am omogenizat toata tocmeala din ceaun.
Este o reteta de post o reteta pe care astazi o gasim ridiculizata sub diferite forme, toate pline pana la refuz de e-uri care mai de care mai toxice.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii