Pentru a retinecat mai bine modul de lucru cu arpacasul trebuie sa fim atenti la spalarea lui cu apa.
Se v or schimba cel putin 8-9 ape pana apa ce o aruncam este limpede,. In ceaun ungem fundul cu ulei punem arpacasul si un praf de sare si cei trei litri de apa.
Timp de doua ore si jumatate la foc mic si fac acesasta specificatie in speranta ca focul mic la arpacas este litera de lege. Din cand in cand mestecam dar fara a insista prea mult. Cand boabele sau umflat si au sorbit toata apa dam deoparte ceaunulsi l lasam la rece 30 min.
Dam lamaia prin razatoare fina si cu un ciucitor pe un tocator presam miejii de nuca pentru ai marunti.
Amestecam arpacasul fiert cu nuca miere lamaie si un praf de scortisoara, omogenizam compozitia dupa care poate fi servita.
Este o reteta de cereale usoara si benefica ptr organismul nostru
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii